Nye lamper til børneværelset - her er 5 ting du skal overveje før du køber

De bedste lamper til børneværelset er en lampe, som skaber plads til hygge, fordybelse og leg. Den dyre PH-lampe eller designer standerlampe hører ikke ligefrem hjemme på børneværelset. Derimod skal du kigge efter sjove, hyggelige og børnevenlige lamper, som for eksempel godt kan holde til en tur på gulvet. 

Der er mange andre ting, som du skal overveje, før du køber lamper til børneværelset. I denne artikel kan du læse nærmere om 5 ting, som du skal have i minde, når du køber børnelamper.

1. Stil og design

Først og fremmest skal du huske, at det er et børneværelse, som vi taler om. Børneværelser skal emme af sjov og hygge, derfor skal de også indrettes med børnevenlige møbler. Lamper til børneværelse må gerne passe til æstetikken i rummet. Der findes masser af søde og sjove børnelamper, som den lille vil elske at kigge på. Det kan for eksempel være pelsede lamper formet som skyer, lamper med dinosaurtema, lamper i flotte farver og mønstre og meget andet. 

Husk på at børneværelset skal indrettes til barnet og ikke til dig. Selvom designerlamper ser fede ud i stuen eller på soveværelset, så er det nok ikke en favorit på børneværelset. Her er det sjovere for den lille med en fin lampe i dyremotiv.

2. Lamperne skal være praktiske

Børn er nysgerrige og piller gerne ved alt de kan få fingrene i - og det gælder også lamperne! Et børneværelse er nok ikke det bedste sted at stille en natbordslampe i porcelæn. Det kræver ikke mere end nysgerrig pilfinger og så ryger lampen direkte på gulvet, hvor man kan komme til at skære sig på de skarpe splinter. Et børneværelse er bedre indrettet med loftslamper eller standhaftige standerlamper, som ikke går lige så let i stykker. 

Børn kan også sagtens finde på at gribe fat i ting, for at forsøge at rejse sig op. Det kunne nemt blive en lampe, som den lille fik fingrene i, og det er ikke altid, at mor og far er i nærheden til at se, hvad der foregår. Derfor skal lamperne på børneværelset være børnesikret, så der ikke kommer til at ske et uheld.

3. Brug flere forskellige lamper på børneværelset

På børneværelset skal lamperne bruges til forskellige ting. Der skal være en natlampe, der kan lyse op i de mørke timer, en hyggelampe til læsestolen og en loftslampe, som kan lyse hele værelset op, når der skal leges. Derfor skal et børneværelse indrettes med mere end blot en lampe.

Jo flere lamper du har, desto bedre kan børneværelset lyses op. Et ordentlig lys er vigtig for små børn, så de kan se hvad de laver. Det er irriterende, hvis man skal sidde og bygge med legoklodser eller farvelægge, hvis ikke man kan se ordentlig.

4. Tænk over belysningen

Når du har valgt en god lampe, så skal du også tænke over, hvilken pære du vælger. Forskellige pærer bruges til forskellige former for belysning. Som tommelfingerregel bruger man en kraftig pære til arbejdsrum og en pære med varmt lys til "hygge-rum". På et børneværelse har man brug for begge dele. Det er en god ide at have en kraftig pære i loftslampen, så hele rummet lyses op. På den måde kan barnet altid se, hvad de sidder og leger med. En varmere pære kan bruges i en standerlampe eller på natbordet, til når barnet skal puttes.

Et kraftigt lys forstyrrer øjnene, og gør det sværere at finde ro om aftenen. Det er vigtigt at du slukker for den kraftige loftslampe og tænder for en mere dæmpet lyskilde, når barnet skal falde til ro og have læst godnathistorie.

5. Køb sjove lamper eller projektorer

Belysning og lamper på børneværelset behøver ikke kun være praktisk. Lys skaber en unik atmosfære i et rum, og det kan næsten være hypnotiserende at kigge på. For nysgerrige børn er lys finurligt at lege med. Du kan finde mange sjove børnelamper, som for eksempel lavalampen, der er spændende for børn at kigge på.

Der findes også lamper, som projekterer lys oppe i loftet, så rummet kommer til at ligne en stjernehimmel. Disse lamper er også rigtig gode at bruge ved sengetid, hvis den lille har været ved at sove i et fuldkomment mørkt rum. 

6. Lad være med at købe de dyreste lamper

Børn vokser lynhurtig op og i takt med, at de bliver ældre, så ændre deres interesser sig også hurtig. Selvom dinosaurer eller Disney film var et hit, da de var 8, så er det måske gået af mode, når de fylder 10. Derfor kan du godt forvente at skulle omdekorere børneværelset en del gange gennem barnets liv. Hvis du har betalt en halv bondegård for en fed børnelampe i et unikt design, så er det rigtig træls at skulle skifte den ud igen efter få år. 

Du kan finde mange billige lamper hos Andlight, som passer ind på børneværelset. Med disse flotte og moderne lamper behøver du ikke bekymre dig om prisen. Her finder du alt til børneværelset og resten af hjemmet, som ikke koster en bondegård. På den måde vælter du ikke budgettet, når du skal til at købe nye lamper til børneværelset.

Menu
Top