Sommerferie med hele familien? Her er 10 destinationer der har noget for enhver smag

Sommerferien er noget, der er helligt for rigtig mange mennesker. Den skal bare forgå med familie, og så skal den fungere, så alle får en god oplevelse, og kan samle kræfter til nye udfordringer. Sommerferie skal helst skabe sammenhold i en familie og så skal I naturligvis have det rart. Den store udfordring er dog ofte at finde ud af hvor sommerferien skal afholdes. Her er nogle gode bud på steder, hvor der er noget for hele familien.

Kykladerne i Grækenland

Den græske Øgruppe Kykladerne, i det Ægæiske hav, er et stede med rigtig mange muligheder. Og med rigtig mange øer, hvor der er super god mulighed for at holde ferie med hele familien. De mest kendte ferieøer i øgruppen er Santorini, Naxos og Paros.

Ø’er der har alt hvad der kræves af en god familieferie. Strande, gode overnatningssteder og byliv. Men ønsker I det lidt mere afslappende, så er der oplagt at tage til Sifnos, Syros eller Milos, hvor tempoet er lidt langsommere. Skal der festes er det Ios eller Mykonos der skal besøges. Der findes bare og natklubber i stort antal.

Der er dog rigtig mange muligheder i Kykladerne og alle steder er der godt atmosfære, lækre strande og god mad. Og så er grækerne bare et hyggeligt og meget gæstfrit folkefærd.

Sardinien er noget helt særligt

Sardinien er et helt særligt sted. Det er en del af Italien, men er også sin egen. På Sardinien findes smuk natur, de lækreste badestrande, og faktisk mulighed for at se et rigt dyreliv. Men det er også stedet hvor der kan trackes i bjergrige landskaber og et sted med mulighed for mange gode oplevelser. Selvfølgelig kan I nyde den lækre italienske mad. Og rent faktisk kan du virkelig tit finde gode tilbud på rejser til Sardinien. Så der er ikke rigtig nogen undskyldning for ikke at komme afsted til den smukke ø på en god familieferie.

Strandene er fantastiske på Cypern

Cypern i Middelhavet er mest kendt for deres fantastisk smukke strande. Og de er virkelige særlige på øen, der er opdelt i en tyrkisk og en græsk del. Hvidt sand og azurblåt vand er billeder, der beskriver dem bedst. Men Cypern er også livlige byer med rigtig mange gode restauranter og et rigtigt natteliv. Der er gode shopping-muligheder på øen, og så er der bare alle muligheder for at hele familien kan slappe af og nyde ferien og hinanden.

Mallorca har mange fordele

Den spanske Middelhavsø Mallorca er et oplagt sted til en familieferie. Mallorca er en af De Baleriske Øer. De andre øer i øgruppen, Ibiza, Formentera og Menorca, er lige så meget et besøg værd. Men det er Mallorca, der den mest kendte og i øvrigt den med den bedste infrastruktur, heriblandt mange flyruter dertil.

Det er let og komfortabelt at komme til Mallorca, strandene og forholdene generelt er på et højt niveau. Byerne er super spændende og så er klimaet i topklasse. Og så er Mallorca kendt for at tilbyde rigtig gode forhold til dig, der vil cykle. Der er mange grunde til at vælge Mallorca som en destination til en sommerferie for familien.

Kreta kan give den komplette oplevelse

Kreta er den største af de græske øer og også den mest kendte feriedestination i Grækenland. Øen har alt hvad hjertet begærer. Lækre strande, gode shopping-muligheder, historiske områder, der kan gøre jeg klogere på grækernes historie og så den fantastiske græske mad. Desuden er det let at komme til Kreta, der har to lufthavne. I kan desuden både vælge at bo et lidt mere stille og roligt sted, men også et sted med masser af liv og underholdningsmuligheder. Det er bare at få defineret jeres behov og så evt. tage rundt på den store ø i en udlejningsbil.

Tyrkiet har mange muligheder

Tyrkiet er af danskernes favoritsteder at holde ferie. Der findes langs Middelhavskysten en lang række byer, der er super velegnet til en ferie for hele familien. Klimaet er super behageligt, strandene og hotellerne af høj klasse. Og så er den tyrkiske mad bare en oplevelse i sig selv, og det samme er tyrkernes gæstfrihed. I har i Tyrkiet mulighed for at kombinere en badeferie med at lære mere om Tyrkiets historie og muslimsk kultur. Og så er priserne i Tyrkiet ofte lavere end på alternative feriesteder.

Malta er også en mulighed

Malta er et selvstændigt land i Middelhavet mellem Italien og Libyen i Afrika. Der bor omkring en halv million mennesker på Malta, der regnes for et af verdens ti mindske lande. Malta og de omgivende øer er det super behageligt sted at holde sommerferie. Der er gode bademuligheder, der er rigtig gode hoteller, gode shopping-muligheder og masser af restauranter, hvor I kan slappe af.

Portugal kan meget

Vælger I Portugal som ferieland, så åbner det mange muligheder. Hovedstaden Lissabon er en kulturel metropol, hvor alle muligheder for kulturelle oplevelser ligger åbne. Et ophold i Lissabon kan dog med fordel kombineres med en tur til strandene og de lækre omgivelser på Algarvekysten. Det tager ikke mange timer i bus at komme fra byen til stranden Algarve er sted med gode strande, hyggelige byer og rig mulighed for at hygge sig. Forholdene er i top, og så er der i øvrigt rige gode golfbaner i området.

Bornholm er det danske alternativ

Er det ikke afgørende om temperaturen er i nærheden af 30 graders varme og himmelstrøgene eksotiske, så er det måske en ide at holde ferie i Danmark. Der er rigtig mange muligheder i det danske. Et oplagt sted er Bornholm i Østersøen. Den smukke ø har alt, hvad familien kan efterspørge. Bare kælenavnene som Solskinsøen og Østersøens Perle siger jo alt. Bornholm er dog også hyggelige byer, hygge overnatningssteder og bare et sted, hvor alt foregår i god atmosfære. Og det er gode muligheder for at leje et sommerhus som hele familien kan være i.

Måske også en storby?

Vil I noget andet end en bade- og afslapningsferie, så er det oplagt at søge mod en storby, hvor det er mulighed at få store kulturelle oplevelser. Der er rigtig mange muligheder i Europa. De oplagte er Rom, Paris og London, som de fleste kender og ved at de har meget at byde på.

Der er selvfølgelig også mange andre muligheder. Prag, Amsterdam og Berlin har mange også besøgt. Så det kunne måske være Riga i Letland, Gdansk i Polen, Ljubiana i Slovenien, der blev næsten destination. Alle byer med rigtig mange muligheder. Selvfølgelig skal I altså gøre jer det klart, om de kan blive for varmt at være i en storby, men ellers er det bare at kaste jer ud i oplevelser.

Menu
Top